Tietoa seurasta

Kyrön Voiman voimistelujaosto tarjoaa harraste- ja kilpatelinevoimistelua. Voimistelujaoston toiminnan Isossakyrössä aloitti 1940-luvulla Paavo Rinta, joka teki seurassa mittavan valmennusuran.

Voimistelujaoston harrastepuolella on yli 60 innokasta, noin 4-12 -vuotiasta tyttöä ja poikaa. Harrasteryhmät on jaettu ikäluokittain kolmeen eri ryhmään. Innokkaita ja osaavia valmentajia harrasteryhmissä on noin 15.

Kilparyhmissä on tällä hetkellä 32 kilpavoimistelijaa. Voimistelijamme kisaavat kilpalinjan luokissa B-F. Teemme paljon yhteistyötä muiden seurojen kanssa, esimerkkinä treenipäivät Pietarsaaressa. Leireilemme paljon myös liiton eri valmennusryhmien leireillä Kuortaneella. Kilpailuja on noin kahdeksan kertaa vuodessa ympäri Suomen. Kilparyhmien valmentajia meillä on noin kymmenen. Tuomarimme ja valmentajamme käyvät säännöllisesti koulutuksissa. Voimistelijoita meillä on usealta eri paikkakunnalta: Isostakyröstä, Laihialta, Vähästäkyröstä, Ylistarosta, Vöyriltä ja Lapualta. Kilpatelinevoimistelua on tarjolla vain harvoilla paikkakunnilla.

Tavoitteenamme on jatkossa laajentaa toimintaamme, kunhan harjoitusolosuhteemme parantuvat. Valmentajatilanteemme on tällä hetkellä erittäin hyvä, mutta ryhmiä emme pysty lisäämään, ennen kuin meillä on enemmän harjoitusvuoroja. Tavoitteenamme on, että meillä on oma telinevoimistelusali lähitulevaisuudessa.

Järjestämme kaksi kertaa vuodessa Voimisteliiton myöntämät naisten telinevoimistelun kilpailut, joissa on osallistujia noin 250. Järjestämme myös vuosittain harraste- ja kilparyhmien yhteisen joulujuhlan, jossa kaikki ryhmät saavat esiintyä.